Новини

Як оплачувати комуналку онлайн під час карантину? Мінцифра створило освітній серіал

Міністерство цифрової трансформації представило освітній серіал про оплату комунальних послуг онлайн “Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома”.

Про це на онлайн-презентації повідомила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. “Оплата платежів онлайн – єдиний безпечний спосіб здійснити оплату під час карантину. Дуже прошу звернути на це увагу”, – сказала вона.

За її словами, подивитися серіал можна на онлайн-платформі “Дія. Цифрова освіта”. Освітній серіал складатиметься із семи серій, який навчає, як оплатити комунальні послуги на сайтах комунальних підприємств, банків, у мобільних додатках банків.

“Ми розуміємо, що деякі люди все-таки не зможуть подивитися цей серіал на платформі, але ми розраховуємо на дітей і онуків, які подивляться його і розкажуть літнім родичам, як проводити оплати онлайн”, – повідомила заступник міністра. Іонан зазначила, що Мінцифри веде переговори з регіональними та національними телеканалами, аби ті запустили можливість трансляції серіалу на телебаченні.

Присутній на презентації заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко зазначив, що громадяни, які мають банківські рахунки для оплати комунальних послуг, можуть звернутися на гарячу лінію свого банку, де пройдуть процес ідентифікації.

“Маючи на руках платіжку, від свого імені надати інформацію оператору та провести платіж. Ця форма оплати притаманна більше людям похилого віку”, – сказав він. Також він нагадав, що пенсіонери, які не мають банківських карт і отримують пенсію через “Укрпошту”, мають можливість оплатити комунальні послуги через листоношу.

“Не потрібно недооцінювати “Укрпошту” і листонош. Є домовленість, що коли вони фізично приносять гроші, то пропонують громадянам фактично оплатити комунальні послуги, виходячи з того, що у цих людей немає банківських рахунків, а гроші на руках”, – сказав заступник міністра.

Схожі статті