Новини

Варто взяти приклад: ОСББ та управителів на Хмельниччині залучають до облаштування додаткових місць укриття

На Хмельниччині  тільки протягом останніх кількох діб додатково підготовлено близько 1500 найпростіших укриттів в підвальних, цокольних приміщеннях багатоповерхових будинків, шкіл, дитячих садочків, підприємств, установ та організацій. Також для укриття населення використовується більше 150000 підвальних приміщень приватного сектору.

Це роблять з метою забезпечення надійного захисту населення області у разі повітряної небезпеки та загрози ракетно-бомбових ударів. При цьому до облаштування укритті активно залучають управляючі компанії, ОСББ, волонтерів та мешканців як багатоквартирних, так і приватних будинків.

Новостворені укриття забезпечуються місцями для розміщення людей, питною водою, освітленням, засобами оповіщення. Також за участі ОСББ та управителів проводиться робота з позначення місць розташування укриттів  (таблички, написи та покажчики руху до них).

Інформацію про найближчі укриття, відповідальних за укриття, місце зберігання ключів радять уточнювати у голів правлінь ОСББ, в управляючій компанії, виконавчих комітетах рад територіальних громад.

Схожі статті