Новини

В України прискорилося зростання боргів за житлово-комунальні послуги – дані Держстату

За підсумками листопада 2021 року українці сплатили за комунальні послуги менш як 70% від нарахованих сум, а борги по оплаті ЖКП підвищилися до 72,7 млрд грн. Про це свідчить експрес-випуск Державної служби статистики щодо оплати населенням житлово-комунальних послуг у листопаді 2021 року, на який посилається видання Дзеркало тижня.

Так, станом на початок грудня борги по ЖКП сягнули 72,7 млрд проти 65,597 млрд гривень у жовтні.

Населення не лише не стало платити менше, а й заплатило за “комуналку” майже на 4 млрд більше, ніж у жовтні – 16,2 млрд грн.

Попри це, оплата населенням житлово-комунальних послуг рекордно впала до 69,6% від нарахованих сум.

Для порівняння, у жовтні українці сплатили 75,2% нарахованих за цей період сум. А з березня по вересень сплата комунальних послуг, з урахуванням боргів минулих періодів, перевищувала 100%.

Найбільша заборгованість, як і раніше, склалася у населення за постачання та розподіл природного газу становила – 29,2 млрд грн (26,1 млрд грн – у жовтні).

Проте, борги за постачання теплової енергії та гарячої води вперше зросли більше, ніж борги за газ – до 23,3  млрд грн. (19,3 млрд грн – у жовтні).

Крім того, за постачання та розподіл електричної енергії – борги склали 6,9 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 6,4 млрд грн, за управління багатоквартирними будинками – 5,6 млрд грн, за надання послуг із вивезення побутових відходів – 1,3 млрд грн.

Схожі статті