Новини

Уряд звітує про забезпечення цінової стабільності у сфері теплопостачання

Мінрегіон повідомляє, що нещодавні урядові нововведення є підґрунтям для того, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення не змінюватимуться, що також гарантують постачання природного газу виробникам теплової енергії, зокрема ОСББ, ЖБК, управителям багатоквартирних будинків, з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року.
Так, нещодавно Уряд затвердив Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії (ПСО). Це дозволить забезпечити цінову стабільність у сфері теплопостачання під час опалювального сезону 2022/23 рр.
«Впевнене проходження опалювального сезону залежить від декількох складових, зокрема надважливою є цінова стабільність у сфері теплопостачання. Прийняте сьогодні рішення дозволяє виробникам теплової енергії купувати газ, необхідний для надання послуг, за цінами, що діяли станом на 24 лютого 2022 року. Це є підґрунтям для того, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення не змінюватимуться», — прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.
Положення про ПСО:
  • гарантує постачання природного газу виробникам теплової енергії, зокрема ОСББ, ЖБК, управителям багатоквартирних будинків, з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року;
  • передбачає фіксовані ціни природного газу для виробників теплової енергії на рівні цін, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року;
  • створює сприятливі умови розрахунків тепловиків за спожитий природний газ (остаточний розрахунок через 45 днів після постачання газу).
Зокрема, ціна на газ для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню збережеться на рівні 7420 грн за тисячу кубів з ПДВ. Для бюджетних установ — 16390 грн за тисячу кубів з ПДВ.
Схожі статті