Новини

Уряд затвердив механізм обстеження будинків, пошкоджених у результаті військових дій

5 квітня Уряд затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених в результаті збройної агресії росії будівель і споруд, для визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу. Відповідний проєкт постанови розроблений Мінрегіоном «Про внесення змін до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва» було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«У результаті збройної агресії рф в Україні зазнали різного ступеня пошкодження тисячі будівель та споруд – житлові будинки, школи, лікарні тощо. Відтак Уряд активно працює над тим, щоб відновлення інфраструктури країни розпочалось якнайшвидше. Для цього нам потрібно розуміння що можна відновити, а що маємо відбудувати після закінчення війни та повернення до нормального життя», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Відтак змінами до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва передбачено:

  • механізм проведення обстеження пошкоджених внаслідок збройної агресії росії об’єктів, а також об’єктів, пошкоджених внаслідок надзвичайних ситуацій іншого характеру;
  • механізм обстеження об’єктів для визначення можливості реконструкції існуючих об’єктів з метою зміни функціонального призначення, зокрема, «перепрофілювання» існуючих будівель для проживання евакуйованого населення, внутрішньо переміщених осіб;
  • розширення кола виконавців робіт з обстеження пошкоджених об’єктів – на період дії в Україні правового режиму воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів.

Обстеження будівель та споруд здійснюватиметься після виконання робіт із розмінування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Схожі статті