Новини

Уряд ухвалив рішення про додатковий механізм забезпечення житлом переселенців

19 квітня Кабінет Міністрів України прийняв рішення, завдяки яким розширюються механізми забезпечення житлом наших громадян, які були змушені евакуюватися з регіонів, уражених війною, в безпечніші області України.
Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
«Наразі понад 10 мільйонів українців вимушено покинули свої домівки через збройну агресію росії проти нашої країни. З них 6,5 мільйонів залишилися в Україні та оселилися в більш безпечних регіонах держави. Уряд напрацьовує механізми, які допоможуть забезпечити житлом внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні прийнято постанови Уряду, якими визначено додатковий механізм отримання тимчасового житла внутрішньо переміщеними особами», – прокоментував Міністр.
Зокрема, Уряд прийняв постанову «Деякі заходи формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».
Цим документом затверджено Порядки з формування фондів житла для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та викупу, будівництва житла з метою передачі для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.
Будувати таке житло будуть у регіонах України, де не ведуться бойові дії за типовими проєктами будівництва житла із застосуванням сучасних технологій швидкого будівництва.
У повідомленні Мінрегіону зазначено, що фінансування цих заходів можливо здійснювати за рахунок державних коштів, коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, місцевих бюджетів, міжнародних донорів, а також за рахунок добровільних внесків фізичних і юридичних осіб та інших джерел, не заборонених законодавством.
Схожі статті