Новини

У Мінрегіоні обговорили концепцію підвищення енергоефективності будівель житлового і громадського секторів

У Міністерстві розвитку громад та територій України відбулось обговорення проекту Концепції державної політики по досягненню цілі 10.6 «Українці зменшують втрати при споживанні тепла, гарячого водопостачання та інших енергетичних ресурсів» та плану її реалізації, повідомила прес-служба міністерства. З проектом Концепції та планом її реалізації можна ознайомитись за посиланням.

Як зазначив під час обговорення перший заступник Міністра Дмитро Живицький, проект Концепції та план її реалізації стосується сфери енергоефективності будівель житлового і громадського секторів.

До обговорення були залучені громадські організації, міжнародні інституції та експерти.

Підхід для досягнення цілі 10.6, розроблений Мінрегіоном, ґрунтується, на підвищенні свідомості мешканців багатоквартирних будинків щодо ефективного управління своїм майном. Крім того, Концепція державної політики передбачає впорядкування видатків органів державної влади та органів місцевого самоврядування для утримання своїх будівель та впровадження в них заходів із термомодернізації, що сприятиме скороченню витрат бюджетних коштів на опалення або закупівлю енергоносіїв.

Пропозиції до проекту Концепції можна надсилати до Мінрегіону  до  21.02.2020.

З проектом Концепції та планом її реалізації можна ознайомитись ТУТ

Схожі статті