Новини

Уряд виділив понад 243 млн грн на відшкодування комунальних витрат громадам, які безоплатно розміщують переселенців

Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету майже 243,5 млн грн на компенсацію комунальних витрат тим громадам, які прихистили переселенців у будівлях комунальної та державної форми власності. Ця сума компенсує витрати за березень поточного року. Відповідне розпорядження прийняв Уряд під час чергового засідання 17 червня.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Прийняте рішення – це послідовна політика Уряду про підтримку тергромад та кожного громадянина у такий складний час. Заклади, які надали прихисток тимчасово переміщеним особам, отримають відшкодування за комунальні послуги, які спожиті у березні. Наразі таких закладів понад 6,6 тисяч, і з 24 лютого вони розмістили майже 1,5 млн осіб. І це є надважливим – турбота про наших українців. Відповідні компенсації будуть здійснюватись й надалі», — зауважив Міністр.

Зазначимо, проєкт акта розроблено на основі узагальненої Мінрегіоном інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій, центральних органів виконавчої влади про кошти, які сплатили заклади, що перебувають на їх балансі, та в яких на безоплатній основі розміщені тимчасово переміщені особи.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що відповідно до програми «Прихисток» власникам житла за безоплатне розміщення переселенців на компенсацію витрат у квітні виділено 107,2 млн грн.

Схожі статті