Енергоефективність у містах Місцеві програми фінансування Новини

ОСББ “Конякіна 29” у Луцьку завершило енергомодернізацію свого будинку

Фонд енергоефективності продовжує цикл новин про завершені проекти енергомодернізації багатоквартирних будинків, співвласники яких отримали повну суму відшкодування за програмою “Енергодім”.

Зокрема, мешканці багатоповерхівки з ОСББ “Конякіна 29” у Луцьку повністю завершили проект реновації свого будинку вартістю близько 5 млн грн та отримали 3,5 млн грн гранту за програмою “Енергодім”.

Так, 22 квітня ОСББ отримало останню частину гранту за роботи, матеріали та обладнання –  1 мільйон 717 тисяч 112 гривень від міжнародних донорів. Раніше таку ж суму співвласники отримали від Фонду енергоефективності (всі гранти сплачуються 50% на 50% Фондом та Мультидонорським трастовим фондом, що адмініструє IFC).

Ще раніше ОСББ отримало від Фонду та IFC ще по одному траншу у розмірі 19 250 грн кожний, які відшкодували 70% витрат співвласників на розробку проектної документації та її експертизу.

Ця панельна девятиповерхівка була збудована у 1994 році, має 72 квартири та 2 під’їзди, у якому живуть понад 300 співвласників.  

“У нас була розбалансована система опалення, у квартирах було холодно, аварійні підвали, загалом, будинок був у незадовільному стані. Коли ми замінили комунікації та утеплили будинок, почали заощаджувати мінімум третину коштів на оплаті комунальних послуг за рахунок зменшення споживання ресурсів”, – розповідає Олександр Вальчук, голова ОСББ “Конякіна 29”.

Наприкінці лютого 2020 року мешканці подали заявку на участь у програмі “Енергодім” і обрали пакет “Б” (“Комплексний”), щоб вирішити низку проблем у будинку. Зокрема, у будинку утеплили трубопроводи теплопостачання та зовнішні стіни будівлі, а також замінили вікна та блоки балконні дверні у місцях загального користування

Детальніше про всі заходи, впроваджені в будинку, дивіться на карті проектів: https://bit.ly/2K4hvAb

Основні показники проекту

Загальна вартість проекту – близько 5 млн грн, з яких грант – близько 3,5 млн грн 

Власний внесок співвласників загалом – 1,5 млн грн 

Вартість робіт на кожну квартиру склала 328,8 грн/м2 або 19 728 грн для квартири площею 60 кв/м2.

Тривалість проекту – 14 місяців з моменту подачі заявки у Фонд на участь у програмі “Енергодім” до отримання повної суми відшкодування.

Заощадження

Щороку мешканці будинку заощаджуватимуть 260,9 тис. кВт∙год/рік або 414,5 тис. грн/рік. 

Таким чином споживання енергії скоротиться на 25,7%.

Заявлене річне скорочення викидів СО2 – 48,71 тонн/рік.

Приєднуйтеся до програми “Енергодім” та змінюйте життя на краще: https://energodim.org/

Регіональні радники IFC нададуть відповіді на будь-які запитання щодо програми “Енергодім”, для отримання безкоштовної консультації зверніться за посиланням: http://bit.ly/3hhbE72

Програма «Енергодім» фінансується за рахунок коштів статутного капіталу Фонду енергоефективності, що формується за рахунок Державного бюджету України, а також внесків Європейського Союзу та Уряду Німеччини, реалізується у співпраці з IFC, GIZ та ПРООН.

Схожі статті