Новини

ОСББ Дніпра створюють центри для розміщення вимушених переселенців

В одному з будинків ОСББ Дніпра облаштували центр для допомоги та комфортного перебування переселенців. Мешканці будинку обладнали спальні місця, встановили пральну машинку, ванну, санвузол, імпровізовану кухню, місце для роботи та відпочинку з Wi-fi, а також дошку з історіями переселенців, повідомляє Дніпровська міська рада.

“Тут унікальний випадок, коли в нас все вийшло за допомогою людей. Мешканці будинків ОСББ ще більше об‘єднались та спільними силами облаштували ось такий гарний центр для переселенців. Ми розуміємо, що в місті наразі величезна кількість ВПО з різних точок України і місць для їх розміщення вже фізично не вистачає, тож ми попросили додаткові приміщення в Дніпровській міській раді аби їх облаштувати та заселити туди переселенців. Міська рада без проблем допомогла з цим”, – зазначив  голова асоціації ОСББ “Добробут” Владислав Мирошниченко.

На сьогодні центр прийняв вже 32 переселенці з Луганської, Донецької та Харківської областей та 3 хвостатих мешканця: кота та двох собачок.

“Наші голови правлінь показали успішний приклад самоорганізації та об‘єднання – це така спільнота, яка за дві години може знайти речі та спільно облаштувати укриття в підвальних приміщеннях. Це гарний приклад, як треба робити”, – зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення Владислав Макарець.

Наразі в Дніпрі таких центрів функціонує вже два, але мешканці будинків не збираються зупинятися і почали облаштовувати вже третє приміщення. До роботи долучились також і переселенці.

“На сьогодні ми відкриваємо ще один центр, і нам терміново потрібна постільна білизна, матраци, ліжка, посуд, а головне – продукти харчування. Якщо у вас є змога допомогти, звертайтесь за телефонами 096 132 32 42 та 099 132 32 42”, – зазначив виконавчий директор ОСББ “Суворовський” та “Новокримська 3” Олег Браславець.

Схожі статті