Новини

Мінрегіон створив карту перерахунків платежів за опалення та гарячу воду

Уряд надав можливість підприємствам ТКЕ здійснити перерахунок плати для споживачів теплової енергії та комунальних послуг у зв’язку із зниженням для них ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 рр. Мінрегіон зібрав та узагальнив інформацію від ОДА щодо здійснення перерахунків за централізоване опалення та гарячу воду підприємствами ТКЕ. Результати викладено у зручному форматі інтерактивної карти.

Наразі з 206 ТКЕ здійснили перерахунок:

  • за опалення – 112;
  • за гарячу воду – 25;
  • не здійснили перерахунок – 94.

Інформація на карті може бути оновлена.

Нагадаємо, постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» було прийнято 24 грудня 2019 року.

Згідно з постановою, підставою для зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води є умова коли ціна природного газу, придбана виконавцем у відповідному місці опалювального сезону, є нижчою від ціни природного газу, врахованої у структурі тарифів, встановлених НКРЕКП або органами місцевого самоврядування.

Схожі статті