Новини

Майже 90% з опитаних власників житла готові прихистити переселенців, – Мінрегіон

Вже майже місяць триває війна в Україні, розв’язана російською федерацією. Одним із її жахливих наслідків є мільйони переміщених осіб, як за кордон, так і в межах нашої держави.

За оцінками агентства ООН з питань міграції, через вторгнення військ росії близько 6,5 мільйона українців стали внутрішніми переселенцями, а ще 3,2 мільйона людей виїхали за кордон. І ця цифра щодня зростає.

Значна частина таких людей не має можливості сплачувати оренду житла.

Мінрегіон повідомляє, що провів опитування населення для того, щоб оцінити  кількість власників житла, які безоплатно готові прихистили переселенців.

Відтак за результатами опитування, майже 90% опитаних відповіли, що готові прихистити внутрішньо переміщених осіб або надати їм житло.

З них абсолютна більшість (98,5%) готова прихистити тих, хто втік від війни безоплатно (52,2% абсолютно безоплатно, а 46,3% – безоплатно, з компенсацією комунальних витрат). І лише 1,5% респондентів готові це зробити за умовою повної оплати.

Нагадаємо, Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців. Відтепер власники житла, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Схожі статті