Новини

Фонд енергоефективності оприлюднив дані моніторингу реалізації Програми «ЕНЕРГОДІМ»

Станом на 15 січня 2020 року Фонд енергоефективності отримав 21 заявку на участь в Програмі “Енергодім” від ОСББ Одеської, Львівської, Тернопільської, Полтавської, Миколаївської, Волинської, Чернігівської, Київської, Житомирської та Черкаської областей. Загальна сума поданих проектів становить більше 117 млн. грн, із очікуваною економією енергії, відповідно до опису проекту, понад  6 млн. кВт*год/рік.

18 заявок було подано за умовами Пакету заходів “Б” (Комплексний), який передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 50% (перші 300 заявок — 70%) вартості прийнятних заходів, робіт. За кількістю поданих заявок зараз лідирує Одеська область (6). 

На сьогодні Фонд схвалив 4 заявки на участь в Програмі “Енергодім” та здійснив часткове відшкодування для трьох із них. Загальна сума схвалених заявок більше 20 млн. грн. Середній термін розгляду заявок, включаючи їх доопрацювання, становить 30 днів, а відповідь-рішення ОСББ отримує від Фонду у форматі офіційного сповіщення за вказаними електронними та фактичними адресами. 

ОСББ з Одеси, Миколаєва, Чорткова вже приступили до розробки проектної документації відповідно до обраного Пакету заходів. 

Кожне ОСББ України може отримати грант на впровадження енергоефективних заходів для свого будинку за умови подання якісної заявки на участь у Програмі “Енергодім”. Важливо знати, що ОСББ отримають компенсацію не лише на матеріали чи обладнання, а й на роботи та послуги, що при реалізації утеплення будинків займають значну частину витрат.

Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності: “Зараз Фонд активно працює над спрощенням деяких процедур Програми, перші зміни будуть затверджені на найближчому засіданні Наглядової ради. Продовжуємо роботу над удосконаленням законодавства та створюємо список змін до грантової політики, що збільшать рівень підтримки для наших бенефіціарів”.

Для подачі заявки на участь в програмі “Енергодім”, ОСББ повинні прийняти відповідне рішення на загальних зборах і провести попередній енергетичний аудит будинку. Детальний опис першочергових дій та шаблони всіх документів для заповнення повноцінної заявки можна знайти ТУТ. Перші 300 заявок від ОСББ отримають додаткові 20% відшкодування на ремонтні роботи, обладнання та матеріали. 

Схожі статті