Енергоефективність Новини

Енергомодернізація будинків ОСББ за програмою “Енергодім”: динаміка на початок жовтня

Станом на 1 жовтня 2021 року 626 проектів енергомодернізації будинків за програмою “Енергодім” перейшли до проектної, імплементаційної або завершальних стадій. Загальна вартість цих проектів складає 5,5 млрд грн, з них за пакетом А “Легкий” – понад 188,6 млн грн, за пакетом Б “Комплексний” – понад 5,3 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Фонду енергоефективності

Вже 69 ОСББ серед тих, які повністю або частково завершили роботи по проектах, подали заявки на верифікацію. Це означає, що тисячі родин у модернізованих будинках вже живуть у комфортних умовах та заощаджують кошти на сплаті комунальних послуг!

Сумарна економія енергії у модернізованих будинках складе понад 4,8 млн кВт·год/рік.

Також Фонд повідомляє, що станом на 1 жовтня Фонд отримав та зареєстрував 769 заявок від ОСББ на участь у Програмі: за пакетом А “Легкий” – 150, за пакетом Б “Комплексний” – 619. Загальна вартість енергоощадних проектів – 6 млрд 263 млн 136 тис. грн, а орієнтовна сума грантів, що отримають ОСББ, складе до 70% вартості проектів або 3 млрд 983 млн 216 тис. грн.

Загалом вже близько 69,7 тисяч сімей стали учасниками програми “Енергодім”. Зокрема, ОСББ подали 769 заявок на участь у Програмі, 214 заявок — на затвердження проекту, 69 – на верифікацію.

Області-лідери за кількістю поданих заявок — Волинська, Львівська та Миколаївська. Карта статусу та кількості заявок до програми “Енергодім” за посиланням: http://bit.ly/2TUrPNC

Схожі статті