Новини

Багатоквартирні будинки у Херсоні опинились на межі виживання — голова правління ОСББ

Багатоквартирні будинки Херсона, жителі яких створили ОСББ, зараз перебувають у непростому стані через те, що платити за послуги може дуже мало людей, повідомляє Суспільне зі слів представника ГО “Асоціація будинків Херсона” та голови правління ОСББ “Говардський” Євген Трощак.

“Платежів дуже поменшало, тому що багато людей виїхали, є ті, хто втратив заробіток, все подорожчало дуже. Я знаю своїх жителів, у них проблеми із грошима. По факту в нашому ОСББ ми зарплати собі не нараховуємо, бухгалтери зробили все, щоб знизити витрати”, – розповідає чоловік.

За його словами є проблеми із прибиранням територій, тому що в будинках, якими він опікується, два двірника були приїжджі. Багато спеціалістів виїхали за межі Херсонської області. Щоб усунути аварійну ситуацію, доводиться підключити фантазію, розповідає Євген Трощак.

“В магазинах обмежений асортимент. От у мене днями в одному з будинків прорвало трубу, потрібні були запчастини для насосної труби. Я їх шукав і ніде не знайшов. Довелося щось вигадувати, щоб відремонтувати. Поточний ремонт взагалі відклали. Намагаємось тримати будинки в такому стані, щоб вони функціонували”, – говорить голова ОСББ.

Головне, що зараз вдається зробити головам ОСББ – прибрати території, вивезти сміття, забезпечити роботу ліфтів та усунути аварійні ситуації. В багатьох будинках привели до ладу бомбосховища – почистили вентиляцію, зробили світло, воду поставили лавочки, розповідає чоловік.

“Щодо платежів, то тут теж складно – певні банки просто закрилися, Приватбанк працює, Ощадбанк складніше. Ми оплачуємо сміття, ліфти безготівково, потрапити до каси дуже складно – великі черги. Щоб розрахуватися з людьми, яких ми винаймаємо для певних питань, зняти готівку дуже складно”, – каже Євген Трощак.

Голів ОСББ зараз лякає невідомість, адже немає розуміння, як далі функціонуватиме ця система, каже представник ГО “Асоціація будинків Херсона”.

Схожі статті